Dag fyra

Hej läsare!
Nu är den fjärde dagen i Berlin till ända. Idag har vi besökt Europas största varuhus, KaDeWe. Innan vi gick in fick vi en redovisning av Elin, hon berättade lite om varuhusets historia och nutida form. På väg mot staden berättade Oscar om SSs sedelförfalskning under andra världskriget.

På vägen till KaDeWe passerade vi Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, som är en ett minnesmärke från Preussens tid. Linn berättade om kyrkans historia, och Maria berättade i samma veva om den berömda gatan Kurfürstendamm, som kyrkan ligger i närheten av.  

Efter en lunch och shoppingpaus så fortsatte vi mot den tyska riksdagen, där vi fick en guidad tur runt i de enorma byggnaderna. Efter turen i riksdagen så var alla trötta, men några (med shoppingproffset Olov i spetsen) fann den shoppingkraft som behövdes för att åka vidare till området Wilmersdorf där det finns massor med affärer i den lite lättsammare prisklassen.
Gustav och Olle hann också berättade lite om Berlin som tysklands nygammla huvudstad, Berlin har ju hängt med väldigt länge och har en lång och mycket händelserik historia bakom sig.

De som valde att inte följa med till Wilmersdorf åkte hem till hubuertusallee för att vila upp sig inför kvällen, då det bär iväg till de lite centralare delarna för middag. Dock så fanns det två latmaskar som valde att springa till snabbköpet för att öva lite tyska.

Angående bilderna som hela tiden blir utlovade så måste vi ursäkta. Vi förstår inte varför det aldrig funkar med bilderna när vi ska lägga upp nya. Ni får helt enkelt hålla ut så ska vi försöka att publicera så fort som möjligt.

Ha det så bra!
Auf Wiedersehen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0