Dag två i Berlin

Hej igen!
Efter en tidig uppstigning tog vi lokalbussen och U-bahn (tunnelbanan) till Unter den Linden och därifrån tog vi en promenad och tittade på många fina sevärdheter, bland annat operahuset och två kyrkor. Därefter fortsatte vi till Bebelplatz där Tara berättade om bokbålen och dess historia. Därefter berättade Linn om Kristallnatten.

Vi fortsatte vår historiska vandring mot den forna Berlinmuren för att få höra på när Josefine berättade om en viktig del av muren, Checkpoint Charlie. Vi gick även en tur runt i ett område där SS hade sitt högkvarter. Där fick vi läsa om och se bilder från judeförintelsen och SS:s verksamhet. Detta var både lärorikt och gripande, då man fick en inblick om alla hemskheter.
Vi kom efter en liten stund fram till det som finns kvar av muren och där berättade Sara om Berlinmurens historia.
Efter denna förmiddag fylld av intryck så behövde alla en paus och vi skiljdes åt för att äta lunch på valfri plats. Då fick vi strosa omkring på Potsdamer Platz och utforska det som finns där.

Med mätta magar samlades vi igen under Sonycenters enorma glastak. Där berättade Linn om Potsdamer Platz i följd av Erikas föreläsning om dagens Berlin.

När det var dags att ta sig hem igen med U-bahn, så hann olyckligtvis inte alla med i farten (allting går väldigt fort här i Berlin!) men tack vare Olov och hans goda lokalsinne kom alla hem oskadda.

Just nu ligger alla och vilar sina trötta fötter och huvud fulla av kunskap. Nu ser vi fram emot kvällen som bjuder på middag på Kurfürstendam och en tur upp i tv-tornet.

Auf Wiedersehen!

Kika in senare för bilder!
För mer bilder; http://www.sandviken.se





Kommentarer
Postat av: Karin

Jag är avis! Varför kunde ni inte ta med mig som handbagage? ;]

2009-09-06 @ 12:49:12
URL: http://metrobloggen.se/karinsliv

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0