En liten utvärdering

Nu är vi alla samhällstreor hemma i trygga Sandviken igen. Att efter en resa som denna komma hem och bearbeta alla intryck och all ny kunskap vi fått har bidragit till att vi har fått en djupare förståelse för allt som vi personligen varit med om samt allt som tidigare skett på de platser vi besökt i Berlin.

Många läsare kanske har längtat efter denna utvärdering och frågat sig varför det aldrig skrivits någon. Den enkla andledningen till detta är att vi inte hunnit bearbeta allt vi varit med om, och att då skriva en utvärdering med sina egna reflektioner skulle vara omöjligt.

Men nu, två veckor efter att vi hoppat av bussen på hammargymnasiet, sitter vi nu här för att reflektera över allt vi sett, hört och lärt oss under våra åtta dagar i Berlin.

Vi vill börja med att säga att resan var värd allt slit vi la ner på alla förberedelser. Då vi satt på avslutningsmiddagen i Berlin och kände denna enorma glädje och gemenskap med vår klass och våra lärare insåg vi att det var värt varenda liten frusen tå som vi fått utstå på granhuggningar och julskyltningar.

Att själva få tillgång till denna möjlighet gav oss så otroligt mycket - bland annat en djup kunskap. Ja, det finns många stunder vi varit tacksamma för denna kunskap, men med facit i hand är det inte alltid lätt att gå och bära omkring på en insikt som denna helt själv. De få som vågar stå upp för sanningen och vet vad som har skett måste sprida vidare denna lärdom – något som också var syftet med vår resa.


Vi hoppas att fler elever och klasser inspireras av vår resa och att fler vågar ta steget in i historien och åka på en resa de sent kommer att glömma.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0