Första dagen i Berlin

Efter en mycket blåsig natt ankom båten till Rostock, vissa sov bättre än andra till havets gung. Då vi äntligen kom fram väntade en tretimmars bussresa till Berlin, däremellan stannade vi i Potsdam, som är förort till Berlin, för att lyssna till Sofia C:s och Victoria:s redovisning om Preussen och Potsdam där möttes vi av vackra byggnader och trädgårdar.

Då vi äntligen anlände till Berlin vid två tiden checkade vi in på vårat vandrarhem. Efter en del vilande tog bussen oss vidare till centrala Berlin och Mercedesutställningen. Där fascinerades vi av den otroliga byggnaden och de fina (och väldigt dyra) bilarna. Där berättade Philip och Jonas lite om byggnaden.

Vid femtiden var det dags för oss att leta reda på ett ställe där vi kunde äta middag och vandra runt på egen hand. Det gjorde vi på den stora gatan Kurfürstendamm.

När mörkret föll på oss så åkte vi vidare till järnvägsstationen i Grunewald, som under kriget användes för att transportera judar till koncentrationslägren Theresienstadt och Auschwitz. Där möttes vi av blandade känslor då historien återupplevdes.

 I det stora hela en mycket givande och trevlig första dag i Berlin!


Hela klassen i Potsdam.



Mycket fina bilar inne på Mercedes. Och dyra!




Sören, nu vet du vad Oscar vill ha i julklapp...




Två bilder från järnvägsstationen i Grunewald.



Ett konstverk som föreställer judarnas vandring till deportationen.



Kommentarer
Postat av: Lena



Roligt att få följa med på eran resa via bloggen = )



Kram Lena

2009-09-04 @ 21:46:44
URL: http://www.nygards.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0