Tredje dagen i Berlin

Hej! Först och främst vill vi ursäkta för att vi inte publicerade inlägget igår, trots att vi lovade det.

Som vi nämnde i förra inlägget besökte vi Alexanderplatz igår kväll, där vi åkte hela 203 meter upp i luften för att se hela Berlin från tv-tornet. En vacker syn! Sedan berättade Maria kort om Alexanderplatz och därefter begav vi oss hemåt för att sova ut och ladda upp inför den kommande dagen.

Imorse vaknade vi tidigt och åt en rejäl frukost för att orka med den långa dagen. Sedan körde Mats oss i sin buss (den riktiga bussen) till Förintelsemonumentet - Vi var nog inte ensamma om känslorna som sköljde över oss.

Dagen fortsatte med besök på området runt Brandenburger Tor, bland annat Riksdagshuset, Hitlers bunker och Sjuttondejunigatan. På dessa platser delade Sara, Theo, Annelie, Erika, Philip, Jonas och Hannah med sig av sina kunskaper. I regnet fortsatte vi sedan att gå till Hauptbahnhof där Linn berättade om tågstationen.

Sist på schemat stod Berlin-Zoo. Där fick vi gå omkring och se på alla exotiska djur. Berlin-Zoo är förövrigt Europas största djurpark. Efter zoo-besöket åkte vi hem för att vila upp oss och äta middag.


Auf Wiedersehen!

-

Tyvärr krånglar det med uppladdningen av bilderna, men håll ut så ska vi försöka åtgärda detta så fort som möjligt!


Kommentarer
Postat av: Seraph

Om ni verkligen vill påminna människor om faran med rasism/nazism, så finns det ett mycket bättre nutida exempel: Israel, och dess nazistlika behandling av palestinierna. Det är bortom tragiskt att ett folk som utsattes för Hitlers vansinne skulle börja använda liknande metoder och anamma en nästan identisk inställning mot andra människor. Nej, alla judar förtrycker inte palestinierna, många förstår själva och säger det offentligt att vad Israel gör är väldigt likt vad Nazityskland gjorde. Så rikta därmed strålkastarljuset mot Israel också. Om ni vågar, vill säga.



Jämför bilderna - tyskland 1940 Israel 2009:



http://waronyou.com/topics/germany-1940-israel-2009-shocking-pictures/

2009-09-07 @ 08:51:48
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0